Bilişim Haftası: Yapay Zeka Hayatımızda (Konferans)

Bilişim Haftası: Yapay Zeka Hayatımızda (Konferans)

2024 yılı Bilişim Haftasında okulumuz Bilişim Teknolojileri ve Yazılım Öğretmeni Selçuk Sinan KIRAT'ın organizatörlüğünde bir program düzenlendi. Okulumuz kültür ve edebiyat kulübü öğrencileri ve öğretmeni Rabia Nihal UZ'un da desteği ile gerçekleşen etkinlikte Bilişim Teknolojileri ve Yazılım Öğretmeni Selçuk Sinan KIRAT Bilişim Teknolojilerinin önemi ile ilgili bir konuşma ve sunum yaptı.

02.05.2024 59

Programın devamında ise Fırat Üniversitesi / Teknoloji Fakültesi / Yazılım Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Doç.Dr. Özal YILDIRIM, Yapay Zeka teknolojisini anlattı. Yapay Zekanın ne olduğu, hangi amaçlarla kullanıldığı, teknik, etik ve güvenlik boyutu gibi konulara değinerek görsel ve video içerikli örneklerle etkileyici bir sunum yaptı. Yapay zeka araçları ile üretilmiş görüntü, resim ve ses içeriklerini öğrencilere göstererek bu teknolojinin neler yapabileceğini ve potansiyelini belirtti. Konferans sonrasında hocamız, öğrencilerimiz günümüzün en önemli teknolojisi ile ilgili akıllarına takılan soruları yanıtladılar.

Öğrencilerimizden gelen bazı sorular;

  • Yapay zeka bizden daha zeki mi?
  • İnsan nasıl kendisinden daha zeki birşey icat etti?
  • Yapay zeka ile üretilen video ve resimlerin gerçek olup olmayacağını nasıl anlayacağız?
  • Yapay zeka hacking açısından nasıl bir risk taşıyor?
  • Yapay zeka insanoğlunun hayatını ele geçirebilecek mi?
  • Bazı mesleklerde insanın yerini alabilecek mi?

vb. soruları değerli konuğumuz Doç.Dr. Özal YILDIRIM'a ilettiler.

Davetimize katılarak karşılık veren kıymetli hocamız Doç.Dr. Özal YILDIRIM'a, programı organize eden Bilişim Teknolojileri ve Yazılım Öğretmeni Selçuk Sinan KIRAT'a, kültür ve edebiyat kulübü öğretmeni Rabia Nihal UZ ve öğrencilerine, katılan tüm öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.

Doç.Dr. Özal YILDIRIM'ın Sunumundan Kareler

02-05-202402-05-2024

Bilişim Teknolojileri ve Yazılım Öğretmeni Selçuk Sinan KIRAT'ın Sunumu

02-05-2024

Program Afişi

29-04-2024